Ministerul Educației Naționale decretează: Nu vrem să avem olimpici, vrem să avem botox în buze
Ieri, la Gala Olimpicilor Internaționali, doamna ministru Ecaterina Andronescu a declarat public că România este în lume înaintea Siriei la capitolul migrației populației și că acesta este cel mai mare dezastru național, mai ales pentru că emigrează tinerii cei mai deștepți din România. Este cel dintâi ministru din Guvernul Dăncilă care recunoaște public exodul catastrofal produs în ultimii ani. Dar, în mod paradoxal, chiar la această Gală a Olimpicilor la care a fost recunoscută această tragedie a neamului românesc, Ministerul Educației Naționale (MEN) a gonit definitiv 6 olimpici din țară, prin umilința la care i-a supus.
Pentru început priviți această fotografie și imaginați-vă unde și pe ce funcție ar putea lucra această doamnă al cărei chip îi trădează inteligența. Încercați să vă amintiți dacă ați văzut-o prin vreo bibliotecă, sau măcar pe lângă vreo bibliotecă care e vecină cu vreun salon de înfrumusețare. V-am spus deja prea multe și sigur ați intuit din fotografie că doamna este o intelectuală! Și nu de oricare, ci una care decide în privința a mii de intelectuali din România. Stă deasupra intelectualilor. Vă rugăm să nu vă gândiți cu păcat la altfel de poziții decât cele presupuse de o funcție publică, chiar dacă doamna deține 100% o societate numită Women s Sin (în traducere, „Păcatul femeilor”). Când și-a făcut societatea „Păcatul femeilor” doamna s-a gândit, se vede pe chipul ei, la păcatul de a fi preocupată de studiu, de cultură, de științele exacte, de ceea ce se cheamă într-un cuvânt: Educație. Cum, nu vedeți pe chipul doamnei păcatul educației? Păi voi ce cărți citiți, oameni buni, nu vă plac cărțile care au botox în coperte, cărțile cu filele blonde și încrețite, cărțile care sunt scrise cu rujul? A-o-leo, d-aia nici nu o să fiți vreodată în poziția deasupra în Ministerul Educației. Căci acolo prestează, inculților, această ființă cu trăsături academic tunate. Este, țineți-vă bine de raftul vostru de cărți demodate, Directorul Departamentului Juridic din Ministerul Educației! Doamna se numește Crina Ciobanu și supervizează pe partea juridică 101 universități, 6308 școli, 29.573 profesori. CV-ul acestei somități în drept nu este pe site-ul MEN, că nu trebuie să vadă „colegii ei, academicenii”, vorba tovarășei de geniu, că madama a făcut o obscură facultate privată de drept din Timișoara. În Ministerul Educației Naționale și-au dat seama foarte mulți angajați că doamna Ciobanu are mai degrabă niște calități tunate, decât niște calități profesionale care să o recomande pentru postul de directoare juridică a unui minister. Fără să o numească, și fostul ministru al Educației, Valentin Popa a indicat-o ca fiind problema numărul 1 din MEN, într-un interviu recent din Adevărul: „În minister avem şi persoane dedicate, profesioniste. Avem, însă, şi persoane care nu au ce căuta acolo şi care nu au ce căuta, în general, pe o funcţie cu studii superioare. Pentru că nu le au. Pentru că le-au finalizat în mediul privat şi au lacune mari în domeniul lor de activitate. Nu se poate ca un ministru să ştie mai bine legislaţie decât întrega Direcţie Juridică. Poate că este o problemă generală. Să ştiţi că parte juridică în minister este călcâiul lui Ahile.”
O panaramă de director juridic din MEN face bine la „Amnistie și Grațiere”
Vă putem da mai departe două exemple recente din care rezultă că doamna Ciobanu și-a etalat calitățile pentru care a fost pusă ditamai directoarea juridică a Ministerului Educației Naționale.
- În luna noiembrie MEN a respins, prin semnătura divei juridice Crina Ciobanu, Carta Universitară a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), Cartă votată în Senatul acelei Universități cu 38 de voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 9 abțineri. Carta prevedea că rectorul poate fi demis nu doar pentru încălcarea obligațiilor manageriale, ci inclusiv pentru încălcarea normelor de etică academică sau prejudicierea imaginii universității. Practic, dacă Tudorel Toader dă OUG pentru „Amnistie și Grațiere”, Carta i-ar fi interzis, după ce era dat jos din fruntea Ministerului Justiției, să mai ocupe funcția de rector. Ca să-i păstreze funcția de rector și după ce va semna catastrofala Ordonanță (să sperăm totuși că nu o va face), botoxina Ciobanu a dat aviz negativ Cartei. Altfel spus, a nesocotit autonomia universitară. Ce respect să aibă pentru autonomia unei universități de stat consacrate o cucoană care are în CV-ul (nepublicat) absolvirea unei facultăți private minuscule? Ce respect să aibă pentru etica academică o cucoană care e mai preocupată de coafor decât de carte? Voi, studenții și profesorii care ați studiat sau studiați pe brânci Dreptul sunteți insignifianți în fața unor dive care stau în patru labe în fața cui trebuie! Asta este România de azi, asta este România din care pleacă populația mai rău ca-n Siria, cum bine remarca ministrul MEN ieri la Gala Olimpicilor Internaționali! Pleacă din cauză că niște panarame ajung să decidă soarta unor oameni studioși și inteligenți! (mai multe detalii aici)
- Vă spuneam în titlu că este o legătură între exodul creierelor și botox. Am constatat-o chiar cu ocazia Galei Olimpicilor Internaționali. La această gală sunt premiați de statul român elevii care au obținut medalii la olimpiadele internaționale. După cum știe toată lumea, România excelează în informatică, avem mii de firme în domeniul informaticii, este cea mai valoroasă industrie a țării în acest moment. Ca o consecință a acestui fapt, pentru a încuraja performanțele în informatică, România a inițiat pentru elevii de liceu în urmă cu câțiva ani o Olimpiadă Internațională de Informatică în Echipe. La ea s-au raliat Italia, Bulgaria, Republica Moldova, Rusia (care este în momentul de față țara cu cele mai multe și puternice olimpiade de informatică din lume; oare de ce au pus rușii accent pe informatică?…) urmând să vină și Suedia în curând. IOIT este olimpiadă organizată sub egida Ministerului Educației Naționale, cu concursul ministerelor omoloage din celelalte țări participante. Anul acesta, în primăvară, România a fost gazda etapei Internaționale a IOIT. Au câștigat primele două locuri, medaliile de aur și de argint, două echipe din România. Aurul și argintul când nu sunt în inele, cercei și alte accesorii pentru o divă, nu au valoare. Așa s-o fi pus problema la departamentul juridic al MEN…. După concurs, Ministerul Educației Naționale, care este organizator al finalei IOIT în 2018, nu a vrut să recunoască drepturile elevilor câștigători, invocând un vid legislativ, de genul, da, este olimpiadă internațională, dar nu este reglementată suficient. De fapt vidul era în capul divei șefe de la juridic. Vă dați seama ce absurditate susținea „jurista”, România să organizeze oficial pe teritoriul ei faza internațională a unei olimpiade internaționale, dar să nu-și recunoască ulterior propriii elevi câștigători, că cică nu a prevăzut MEN că vor câștiga niște români la olimpiada aceasta și deci nu au prevăzut premii și burse pentru ei. Asta susținea inițial madama, și-a schimbat părerea după ce părinții copiilor i-au arătat cadrul legislativ pe care ea nu-l cunoștea, CULMEA, deși îl avizase chiar ea cu un an înainte. A comunicat părinților că vor primi toate drepturile legale, în termenul legal, toți elevii câștigători în 2018 la Olimpiada Internațională de Informatică în Echipe.
Rămâneți în țară ca să vă umilim în continuare
Aceasta s-a întâmplat prin vară. Olimpicii medaliați au așteptat să fie chemați să li se dea premiile prevăzute de lege, de legea pe care nu o cunoștea jurista, dar pe care a aflat-o de la părinții elevilor. Ieri s-au decernat acele premii, în cadrul Galei Olimpicilor Internaționali. Dar, SURPRIZĂ!!!! La această gală botoxina a făcut din nou rău olimpicilor respectivi. În primul rând acești elevi nu au fost anunțați de MEN că se organizează Gala Olimpicilor Internaționali. Aceasta fiindcă departamentul juridic al MEN a găsit de cuviință în continuare că rolul lui este să încalce legea împotriva unor medaliați cu aur și argint la o olimpiadă internațională cu finala organizată chiar de România anul acesta. Cu o zi înainte de Gala Olimpicilor, adică alaltăieri noaptea, mama unuia dintre elevi a aflat întâmplător de pe internet că se organizează această gală. A doua zi dimineață autorul acestui articol a contactat-o personal pe doamna ministru Andronescu, povestindu-i despre situație. La scurt timp doamna ministru m-a contactat și mi-a mărturisit terifiată că în minister, la juridic, are de-a face cu niște habarniști, că bineînțeles că trebuie premiați acești elevi, că așa îi obligă legea. În consecință, i-a invitat pe ultima sută să vină la Gala Olimpicilor de ieri, cu mențiunea că ei vor fi singurii olimpici care nu-și vor primi premiile în bani pe loc, ci pe card, la câteva zile (nu se știe câte) Botoxul a lucrat însă în continuare, s-a extins peste creierele altor angajați din MEN, care le-au mai oferit o umilință în plus copiilor medaliați la IOIT și chemați pe ultima sută la gala de premiere:
Vă mai invit la un exercițiu de imaginație, de data aceasta fără fotografii, elevii aceștia nu au nicidecum fețe de panarame. Încercați să vedeți 6 liceeni olimpici cum stau două ore și ascultă discursuri în care sunt rugați toți olimpicii să nu plece din România, că aici e bine, sunt respectați etc., că aici e bine să-și găsească un loc de muncă și să trăiască. (Mustăceau toți olimpicii din sală la aceste texte ipocrite) Încercați să vedeți apoi cum stau alte două ore să vadă cum sunt aplaudați și premiați zeci de elevi la olimpiada de elenistică, de matematică în limba maghiară, de limba și literatura în limba maghiară, de orișice în altă limbă din toată țara. (am auzit des spunându-se în sală „la anul trecem la maghiari, că ia uite câte premii iau ăștia”) Foarte frumos, statul român e darnic cu națiunile conlocuitoare. A venit rândul Bucureștiului. Cei 6 olimpici de la IOIT s-au apropiat de scenă. Au așteptat cu emoție alte zeci de minute, au așteptat cu emoție o diplomă și o strângere de mână din partea ministrei Andronescu, atât primeau ei, nu și premiile în bani, ca ceilalți olimpici. Ei erau pedepsiți pentru că în MEN lucrează unii care nu au iubit învățarea, ci botoxarea… S-au uitat cum sunt premiați și chemați pe scenă elevii olimpici internațional din București de la toate disciplinele. S-au uitat apoi cum au primit premiul și aplauzele și niște elevi pentru „Școala Altfel”. Da, la Gala Olimpicilor Internaționali s-au dat premii pentru „Școala altfel”, care nu e nici măcar competiție școlară, darămite olimpiadă internațională!!!!
Ei bine… Cei 6 olimpici de la IOIT s-au uitat cu durere cum doamna Andronescu, cea care a ținut la începutul galei cel mai pasionat discurs despre ce frumos este să studiezi în România, că suntem români, că românii trebuie să trăiască în România, ia microfonul și spune :„Gata! Mulțumim…” Imaginați-vă ce a fost în sufletul celor 6 copii când au văzut că iar au fost uitați, că iar au fost umiliți, mai crunt ca înainte. Au fost uitați de la burse, au fost uitați de la premiile în bani, au fost uitați la final, lângă scena de premiere, să li se strige numele și să li se dea o strângere de mână și un carton.
Priveam din sală situația, unul dintre copii era fiul meu. Am simțit că-mi urăsc țara pentru prima oară în viață. M-a durut ura pe care o resimțeam, dar mai tare m-a durut gândul că toată stăruința mea pe lângă fiul meu, de ani de zile, de a-și iubi țara, de a nu o părăsi, s-a pierdut definitiv…. Cum să-i spun fiului meu să suporte astfel de nemernicii în continuare? Cum, ce argumente să am, doamna Andronescu? Ce vină aveau acești copii ca să fie umiliți? Toți sunt din clasa de olimpici de la liceul Vianu. Toți au fost la olimpiade naționale din clasa a cincea până acum, într-a unsprezecea. Au greșit că au mers la o olimpiadă internațională organizată de ministerul național al Educației? Aceasta este o greșeală în România și trebuia să fie batjocoriți?
Am urlat doamnei Andronescu aceste lucruri în sala Galei. Și-au amintit că au uitat pe un fotoliu diplomele, dar răul era deja făcut.
Doamna Andronescu, vina acestor copii este că în ministerul Educației e plin de oameni care nu au iubit cartea, ci golăneala și acest lucru li se vede pe față! Știu că o vedeți, mi-ați spus după Gală că o vedeți! Rămâne și să faceți ceva, dacă chiar credeți în ceea ce spuneați în discurs: că românii buni trebuie să rămână în România, că pierim ca țară dacă pierdem oamenii cu carte. Alt mandat de ministru al Educației nu veți mai avea vreodată și aceasta o știți. Faceți în acesta o figură frumoasă, este ultima dumneavoastră șansă!
Alexandru Căutiș
PS Îmi pare rău că doamna Andronescu a fost involuntar părtașă la porcăria suferită de acei olimpici. Are studii solide, știu că s-a dedicat învățământului românesc, știu că pierde nopți și concedii pentru munca sa. Dar o muncă în care pedalezi în gol, ca hamsterul pe o rotiță, nu e cea mai onorantă. Sper pentru satisfacția doamnei Andronescu să poată schimba multe în minister în puținul timp rămas. Și o săptămână e de ajuns, cunoaște fețele botoxate, cunoaște multe, mai rămâne doar să iasă din rotița de hamster…
Hits: 2857
Ministerul Educatiei Nationale autoritatea care guverneaza educatia ar trebui sa fie un model prin performanta si profesionalismul angajatilor sai in functii cheie. Modelul de promovare a valorilor se construieste mai intai in minister (cum s-ar spune acasa) apoi se disemineaza in tot sistemul.
Ha, “involuntar partasa”…
Doar daca ne aducem aminte ca Androneasca e groparul scolilor profesionale si este de ajuns…