Mesajul premierului Ciucă cu ocazia Zilei Culturii

„În semn de omagiu adus marelui nostru poet Mihai Eminescu, România a dedicat ziua de naștere a acestuia, 15 ianuarie, sărbătoririi culturii naționale.

Creația populară este cea care a definit ființa românească în istorie, iar noi avem privilegiul să o promovăm și să o evidențiem în țară și în lume. Toate gândurile mele de apreciere merg către cei care au contribuit la nașterea creației românești culte, de la istoriografi, cronicari și traducători în română ai cărților bisericești, până la personalități universaliste ale iluminismului sau până la romanticii avântați ai pașoptismului.

Ne mândrim cu cei care au dat răsunet culturii românești în lume prin literatură, muzică, sculptură și nu numai. Mă bucur foarte mult că, în prezent, artiști români din toate generațiile și din mai multe sfere ale creației se bucură de succes și pe plan internațional. Încurajez tinerii care simt că au ceva de spus în artă să aibă speranță și să lupte pentru drumul lor. Oportunitățile oferite de statul român, Uniunea Europeană, fundații și organizații neguvernamentale sau de persoane private arată că împreună ne bucurăm de cultură, o apreciem și investim în ea.

Omagiez memoria tuturor creatorilor români din toate timpurile, îi felicit pe artiștii noștri din prezent, urez succes tinerelor talente și mă bucur că putem să ne considerăm, în continuare, un popor cultural.”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *