Medicul de la Suceava și medicul de la Milano

Printre prietenii mei de pe Facebook se află și o româncă, doctor chirurg din Italia. Am fost în casa acelui medic român din Italia, MARE MEDIC, și mi-a arătat un dulap plin de cadouri primite de la pacienți. Și la trei ani distanță de la operația care le-a salvat viața îi trimiteau de Sărbători pacienți din Brazilia, din Japonia, din Australia, câte un cadou sau măcar o felicitare. Medicului acela i se umplea inima de bucurie, era un motiv în plus să lucreze peste puterile sale uneori, un motiv sufletesc, nu material! Dulapul plin de sticle de băuturi (nici nu le deschisese pe majoritatea) erau simbolul unor aprecieri sufletești!
A dărui unui medic un mic semn de recunoștință pentru actul medical care ți-a salvat viața NU este nicăieri pe glob un gest de slăbiciune, un act de corupție! Nu vorbesc de actul medical condiționat de primirea unor daruri, acolo este corupție!
Dar, dacă medicul oncolog de la Suceava a primit de Sărbători un borcan de miere, o rotiță de cașcaval și alte mici daruri din partea unor pacienți (aparținătorilor acestora) care nu au fost forțați să facă aceste gesturi, aceea nu mai este corupție!
Nu ar fi primul caz în care, de dragul mediatizării, ca să se vadă public că au “activitate”, DNA arestează medici pentru un fleac. Nu voi uita și nu voi înceta să spun că pe Adrian Ilie, un foarte bun medic chirurg ORL de la Spitalul Militar, DNA l-a vrut acuzat de mită fiindcă așa și-a dorit alt medic (mult inferior profesional medicului Adrian Ilie). Ce a făcut DNA în acel caz a fost de fapt un serviciu asimilat mitei, oferit medicului inferior chiar de DNA. Acel medic (nu-i dau numele) a și murit la scurt timp după ce-l ”aranjase” DNA pe medicul ce-i era superior profesional.
Cazurile mari de corupție, furtul din domeniul public al statului, furtul din fondurile UE, pe baza corupției liderilor politici, DNA nu le anchetează cu spor. In schimb le ies din astea cu “borcane cu miere”, “roți de cașcaval”…

Hits: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *