În atenția ministrului MAI: Un denunțător al fostului șef al Poliției Române a fost ucis și cazul este mușamalizat

Bomba de la Arad a pus pe treabă un număr impresionant de polițiști, care au tropăit prin tot județul. Bomba a produs zgomot și cum altfel se poate mima profesionalismul celor care păzesc ordinea publică, dacă nu tot prin zgomot. În crime mai răsunătoare, care aveau legătură chiar cu un fost șef al Poliției Române, autoritățile și-au dorit să aștearnă liniștea… Aveți mai jos cazul lui Viorel Bolovan, denunțător al celebrului Cătălin Ioniță, fost șef al Poliției Române, fost șef al Direcției Generale Anticorupție din MAI, fost adjunct al Direcției de Investigare a Fraudelor din IGPR. În luna decembrie 2020 denunțătorul Viorel Bolovan este găsit decedat în curtea casei sale și, în ciuda faptului că moartea a fost declarată suspectă, autorii crimei nu au fost prinși.

Despre grupul de crimă organizată din județul Argeș, din care făceau parte capi ai Poliției Române, presa din Argeș a scris ani la rând, publicăm mai jos link-uri ale acelor anchete jurnalistice. S-au făcut denunțuri la DNA, s-au făcut denunțuri la alte parchete și la Poliție încă din 2012 cu privire la acest grup mafiot. Nici până în ziua de azi nu au fost pedepsiți vinovații. Doi dintre ei, chestorul Scarlatache și chestorul Ioniță, fostul director și adjunctul său de la Direcția de Investigare a Fraudelor din IGPR își încasează bine-mersi pensiile, ca buni polițiști ce au fost… Despre chestorul Ioniță, ajuns chiar șeful Poliției Române în 2018, am relatat cu altă ocazie că și-a plagiat lucrarea de doctorat și că nu a fost străin de amenințarea cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan. De curând i-a fost retras titlul de doctor acestui impostor. Crima cu bombă de la Arad ar trebui să provoace de urgență anchete serioase despre grupările criminale care au în centrul lor șefi de Poliție, procurori, judecători. Dar, mai ales, ar trebui ca de urgență să fie investigată serios uciderea denunțătorului Viorel Bolovan, faptă petrecută în decembrie 2020. Vă dăm mai jos parte din lucrurile denunțate de acesta și relatate publicației Jurnal de Argeș:

Crăciun şi Dascălu ştiau de la Poliţie că vor fi percheziţionaţi

Reporter: În materialul pe care l-am publicat săptămâna trecută, există un fragment dintr-o declarație a dvs dată în fața organelor abilitate, cum că ei, Crăciun și cumnatul său, actualul primar Nicolae Dascălu, au transferat niște acte, din casa lor într-o casă a cuiva, tot din Mărăcineni. Și că au adus înapoi aceste acte ale firmei Odeon, după ce au trecut perchezițiile. De unde știau ei de percheziții? Cine le putea da aceste informații?
Viorel Bolovan: – Cu o zi, două, înainte, ei știau că vor fi percheziționați. De la poliție știau. De exemplu, aceste informații le putea da domnul Duca, fost șef al DIICOT, acum la pensie, Aioanei, care este șeful poliției la Bascov. Mai erau și alți polițiști cu care se întâlnea Crăciun. Era și Iancu Costinel, dar nu acesta îi dădea informațiile. Crăciun îi dădea lui Iancu informații despre George Dumitrescu de la Amfora și de la alții. După ce i-a dat atâtea informații despre multă lume, Crăciun a încercat să îl folosească pe Iancu Costinel, în schimb acesta a refuzat ce i se propunea.
Rep: Și cum a încercat Crăciun să îl folosească pe acest polițist, pe Iancu Costinel?  
V. B.: În 2014, pe la jumătatea anului, acest Costinel a rupt legătura cu Crăciun. Crăciun i-a cerut să facă dosare, să înregistreze persoane… I-a făcut (Iancu Costinel, n.red) dosare, de exemplu, fostului primar Nicăraie (Niculaie Șerban, fostul primar din Mărăcineni, trimis în judecată și în locul căruia a venit cumnatul Nicolae Dascălu, n.red). Crăciun mă tot trimitea apoi la una din farmaciile de la Mărăcineni, să îi cer bani nevestei  lui Iancu Costinel (nevasta polițistului e farmacistă, n.red). Am refuzat să mă duc să-i cer bani nevestei lui Costinel, pentru că eu nu muncisem la omul ăsta.
Rep: Păi și de ce v-ar fi trimis Crăciun să-i cereți bani taman nevestei acestui polițist, Iancu Costinel? Care era scopul, că nu înțeleg?
V. B.: Vroia să îmi facă dosar și astfel să scape de mine.

Prostituate de la Curtea de Argeş – cadou pentru comisarul şef Scarlatache de la IGPR şi adjunctul lui (n.r. chestorul Ioniță)

Rep: Spuneaţi că Stelică Crăciun avea oameni în poliţie, ba că era chiar informatorul lor. La Finanțe, de exemplu, avea pe cineva?
V. B.: Pe acest Bobeică (fost șef al Fiscului de la Ștefănești şi chiar director adjunct o perioadă, n.red), l-am văzut la ei în curte, la Crăciun şi Dascălu. Sau mergeau frecvent cu mașina la el, la birou, când era șeful Finanțelor la Ștefănești. Sau se întâlneau la o cafea, la vreun bar. Un alt apropiat al lui Crăciun era șeful economicului pe țară, de la poliţie, de la Bucureşti. Claudiu Scarlatache (comisar șef de poliție, fost șef al Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR), ieșit acum la pensie. Venea acasă la Crăciun, la grătar, la vînătoare. Lui Scarlatache i-am adus şi femei de la Curtea de Argeș.
Rep: Chiar dumneavoastră? Unde?
V. B.: Da, eu. L-am sunat pe nepotul lui Crăciun, un fost luptător, taximetrist. Crăciun i-a cerut șase „bucăți”. Nepotul lui Crăciun avea un Combi din ăla, cu șapte locuri și a venit cu ele într-o oră. Una pentru Scarlatache, una pentru adjunctul lui (n.r. – chestorul Ioniță) şi pentru cine mai era acolo… Crăciun a plătit. A mai fost o tură la cabana de la Nucșoara, tot cu femei, care au fost plătite de patronul de la roca de piatră de la Câmpulung. 

Rep: Cum vă explicaţi că în actele de la Fisc figurați dumneavoastră ca administrator, deşi susţineţi că Nicolae Dascălu era, de fapt, administratorul SC Odeon? De altfel, Nicolae Dascălu, actualul primar de la Mărăcineni, ne-a dat o declarație în ediţia trecută a ziarului, care spune că a fost doar acționar în Odeon, nu şi administrator. Care este adevărul?
V. B.: Am impresia că într-o seară am fost îmbătat și am fost pus să semnez niște acte. Cred că m-au și drogat, că aveam momente când mă duceau acasă și nu mai știam unde stau, atât eram de drogat.”

STELICĂ CRĂCIUN – DENUNŢĂTOR LA COMANDĂ în scandalul şefilor de la Academia de Poliţie

Despre relația dintre acel Stelică Crăciun și chestorul Ioniță a scris săptămâna acesta și publicația Ancheta, din județul Argeș. Iată parte din investigația colegilor noștri din Pitești, restul fiind publicat în ediția tipărită a revistei Ancheta:

„Un pion din grupul ce a acționat în scenariul de intimidare a jurnalistei Emilia Șercan, care a scos la lumină fabrica de doctorate de la Academia de Poliție, este din Argeș! Aveam să aflăm asta din dezvăluirile făcute de colegii de
la pressone.ro într-un material de presă fluviu în care dezvăluie, etapă cu etapă, cum rectorul și prorectorul prestigioasei instituții de învățământ superior au pus la cale amenințarea jurnalistei Emilia Șercan, ca să o forțeze să închidă investigațiile privind numeroasele doctorate plagiate pe care le-au girat cei doi. Acest pion este nimeni altul decât Stelian Crăciun, un om de afaceri și om politic, din când în când, săltat chiar în vara trecută pentru amenințare și șantaj, care și acum se află sub control judiciar în această speță. Prin declarațiile pe care acesta le dă în dosarul de amenințare a Emiliei Șercan, se întrevăd foarte clar și proptelele pe care Stelică Crăciun le-a avut la nivelul Poliției și pe care nu s-a sfiit să le afișeze, răspunzându-se astfel la foarte multe întrebări pe care cei ce îi
știu isprăvile și le pun. Despre influența pe care Crăciun o avea asupra Serviciului Economic s-a
discutat ani buni la nivelul județului Argeș, în materiale de presă și în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș. Foarte mulți ofițeri, considerați ca fiind „locotenenți” ai lui Crăciun, și-au desfășurat activitatea fix în Serviciul
Economic și s-au transformat în anii trecuți într-o adevărată „armă de luptă” aflată în mâinile unuia dintre cele mai cotroversate personaje. Relația sa cu Cătălin Ioniță, cel care a condus atât Poliția Română, cât și Direcția de
Investigare a Criminalității Economice pare să fie cheia „succesului” său.

Jurnalista Emilia Șercan – amenințată cu moartea de șefii Academiei de Poliție


În aprilie 2019, jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru investigațiile de presă ce au scos la lumină imense plagiate ale tezelor de doctorat, atât ale unor demnitari, cât și ale unor importanți oameni din Poliția Română, a anunțat
că este amenințată cu moartea. Simțind că li se clatină scaunele și că le sunt scoase la suprafață fraudele, cei doi șefi ai Academiei de Poliție, chestorul Adrian Iacob și prorectorul Mihail Marcoci, au pus la cale un plan pentru a o reduce la tăcere pe jurnalistă. Complotul a implicat nume sonore din MAI, dar și subordonați și prieteni ai acestora băgați la înaintare. La începutul săptămânii trecute, ex-rectorul și prorectorul Academiei de
Poliție, chestorul de poliție Adrian Iacob și comisarul-șef Petrică-Mihail Marcoci, au fost condamnați de Curtea de Apel București sub acuzația de instigare la șantaj. Instanța a decis condamnarea lor la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, câte 120 de zile de muncă în folosul comunității și interdicția, timp de 3 ani, a unor drepturi. Sentința nu este definitivă. Având pe masă o primă condamnare, pressone.ro a dezvăluit, în premieră, firul operațiunii prin care cei doi capi ai Academiei au planificat și pus în operă planul de a o reduce la tăcere pe Emilia Șercan, redactor al publicației. În articolul de presă, denumit „RECONSTITUIREA: Cum au orchestrat foștii capi ai Academiei de Poliție amenințarea cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan”, este povestit, în 10 acte, cum s-au derulat lucrurile. Aflăm astfel detalii halucinante, desprinse parcă dintr-un scenariu de film, despre cum cei doi șefi ai Academiei de Poliției au orchestrat totul, băgând la înaintare ofițeri de poliție proaspăt intrați în pâine, care i-au ascultat orbește.
„Filmul” operațiunii începe în seara zilei de 15 aprilie 2019, când un tânăr ofițer de poliție, angajat al Academiei, Adrian Bărbulescu, îi dă mesajele de amenințare Emiliei Șercan. Acesta folosește un telefon de pe OLX și o cartelă cu un număr nou, exact cum primise instrucțiunile de la șefii săi. Pentru această misiune, și-a lăsat telefonul personal acasă și a mers până în zona Lacul Morii din Capitală. Mesajele trimise Emiliei Șercan, prin care îi dădea de înțeles că i se
vor întâmpla lucruri oribile ei și celor dragi, au fost trimise de pe un cont fictiv de Facebook și compuse la indicațiile celor care l-au însărcinat să facă asta.

Intră în scenă argeșeanul Stelică Crăciun, în calitate de bun prieten al…

fostului șef al Poliției Economice și al Direcției Generale Anticorupție „Fapt e că exact în acea zi, 15 aprilie, un tip pe nume Stelian Crăciun – care se ocupă cu închirieri de spații comerciale în Pitești – a depus trei plângeri
împotriva Emiliei Șercan: una la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor,
Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), una la Parchetul
General și o alta la universitate.  Crăciun, care nu are legături cu mediul academic – și nici studii
superioare – „nu a putut indica conținutul sesizărilor formulate”, notează procurorii în rechizitoriu. 
Cum a ajuns Stelian Crăciun din Pitești – care n-a putut preciza, în timpul anchetei, nici măcar ce anume a reclamat – să facă plângeri la diverse instituții?
Explică tot el:
„Sunt prieten bun cu Ioniță Cătălin de mulți ani, din perioada în care acesta era ofițer de poliție în cadrul Serviciului Economic al Inspectoratului General al Poliției Române. Am discutat de mai multe ori cu Ioniță Cătălin
despre depunerea sesizărilor care o priveau pe Emilia Șercan, dar nu pot preciza cu exactitate de câte ori și în ce perioadă. Cred că la una dintre aceste discuții a participat și persoana care lucrează în cadrul Academiei, dar nu sunt sigur de acest lucru […]”. 
În martie 2021, CNATDCU a confirmat plagiatul dezvăluit de Emilia Șercan în teza lui Cătălin Ioniță și i-a retras titlul de doctor. Acesta părăsise funcția de șef al DGA în august 2020, după ce ORNISS nu i-a mai prelungit autorizația de acces la informații clasificate necesară exercitării funcției. Ioniță (44 de ani) este, în prezent, pensionar.
„În dimineața zilei în care am primit amenințările, un domn care nu lucra
în Academie, care era de fapt prieten cu chestorul Ioniță, se ducea la trei
instituții să îmi depună mie plângeri”, a relatat Emilia Șercan cu privire la
implicarea lui Stelian Crăciun în cazul său, în cadrul emisiunii Morning Glory
de pe Rock FM.

Hits: 212

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *