Exclusiv! Noua conducere a ISC dorește repunerea pe funcție la Constanța a unui personaj care este urmărit penal

De luna trecută Inspectoratul de Stat în Construcții are o nouă conducere, în persoana Victoriței Dumitrașcu, nepoata pesedistei Aura Vasile. Numirea a fost făcută de Marcel Ciolacu însuși (chiar dacă un șef de filială a PNL a avut și el un rol de jucat…). Numirea aceasta controversată a început să-și arate “roadele”. Noua directoare, spun sursele noastre, dorește să-l repună pe postul de director al ISC Constanța pe BOIAGIAN Harry, care are un dosar deschis pentru abuz în serviciu. (Atașat dovada) Dosarul este deschis la Curtea de Apel Constanța, care a și comunicat acest fapt ISC-ului. Din comunicarea cu Parchetul doamna Victorița Dumitrașcu a înțeles oare că e de bine să fii urmărit penal, din moment ce are în vedere repunerea lui Boiagian pe postul de pe care a fost suspendat? Printre altele domnul Boiagian nu a observat construirea ilegală a sute de imobile cu caracter turistic pe litoralul românesc, multe dintre ele fiind în localitatea Năvodari. Unele dintre imobilele construite ilegal pe litoral aparțin chiar unor primari cu funcții importante în PSD. Deci face sens să fie repus pe funcție de către nepoata unei pesediste.
Revenirea lui Boiagian la ISC Constanța ar echivala cu o sfidare a Justiției. Dar la Constanța acest lucru deja este normalitate. Nu ar fi deranjat de această re-numire procurorul Daniel Haralambie, de la DNA Constanța, a cărui soție este notar la Năvodari și care, desigur, nu a sesizat niciodată, în vreun document întocmit la biroul său, că ar parafa contracte pentru construcții ilegal edificate.
Dezastrul de la “Ferma Dacilor” poate fi multiplicat de zeci de ori pe litoralul românesc, unde primari, polițiști, procurori, experți cadastrali, notari etc. nu au observat nimic suspect. Peste ei toți, a fost “neatent” directorul ISC Constanța. Măcar presa să-și facă treaba dacă mai vrem să sperăm la o țară civilizată, europeană.

Va urma

Alexandru Căutiș

Hits: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *