Exclusiv! La DNA Constanța lucrează procurori pro-corupție, nu anti-corupție(I)
Cea mai mare hoție posibilă în România este furtul din domeniul public al statului . Pentru a sublinia caracterul aparte al domeniului public, Constituția României îl definește într-un articol special (art 136, alin 3 și 4) atrăgând atenția că este „inalienabil”. Cine fură domeniul public al statului sau îl acaparează comite așadar una dintre cele mai grave ilegalități. Pentru astfel de fapte instituțiile din România ar trebui să desfășoare degrabă anchete penale și să ceară pedepsirea vinovaților, fiindcă aceștia au desconsiderat o normă constituțională de bază a țării. Ce se întâmplă însă în realitate? Procurorii DNA ajută infractorii să încalce Constituția.
În 2020 am scris mai multe articole și am anunțat MAI-ul, DNA-ul, Apele Române, Oficiul de Cadastru etc. cu privire la furtul unei imense plaje/faleze, TEREN DOMENIU PUBLIC AL STATULUI ROMÂN, DE INTERES NAȚIONAL, care se întinde de la 2 Mai la Vama Veche, pe o suprafață de 43.000 metri pătrați. În ciuda faptului că am pus la dispoziție dovezi și martori încă de acum doi ani, vinovații au fost lăsați de către procurorii DNA Constanța (până în acest moment) să-și bată joc în continuare de Constituția și de legile elementare ale țării. DNA Constanța a început o anchetă în 2020 pe această speță semnalată de mine. Iată cum au făcut (DE FAPT NU AU FĂCUT EFECTIV) ancheta:
- Procurorii DNA Constanța NU au audiat NICIUN intimat (primar, secretar general al primăriei, alți funcționari indicați în articolele mele și în plângerile oficiale). Repet, după doi ani de anchetă, la dosar nu este NICIO AUDIERE A INTIMAȚILOR!
- Procurorii DNA Constanța susțin că au cerut de la Primăria Limanu doar un set de documente, care de altfel le erau indicate procurorilor în plângere, DAR LA DOSAR NU SE REGĂSEȘTE NICIUN DOCUMENT! NICIUNUL! Au dispărut din dosar sau nici nu au fost la dosar? Este ceva de neimaginat!
- Deși Inspectoratul General al Poliției Române le-a transmis o anchetă cu privire la acest caz, deși Inspectoratul General al Poliției Române le-a transmis și un prejudiciu estimat la 1.300.000 euro, DNA Constanța NU a luat în seamă referatul IGPR.
- Proprietarul plajei/falezei de 43.000 mp este statul român, iar Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) are rol de administrator al acestui teren (identificat sub denumirea de CTD 466). În numele statului român, ABADL a transmis la DNA Constanța că terenul CTD 466 este în categoria domeniu public al statului și că este acaparat abuziv de către Primăria Limanu. DNA CONSTANȚA A IGNORAT CEEA CE I-A TRANSMIS STATUL ROMÂN, PRIN ABADL! La dosar este tratată poziția statului român la modul: „ia mai dă-l în mă-sa de stat român, cine mai e și ăsta?”
- DNA Constanța NU a cerut punct de vedere Guvernului României, DNA Constanța NU a anunțat statul român, NICI ABADL-ul, NICI VREUN MINISTER, cu privire la cursul dosarului și la soluția dată în dosarul care privea UN TEREN DOMENIU PUBLIC DE STAT. Repet atitudinea DNA Constanța: „ia mai dă-l în mă-sa de stat român, cine mai e și ăsta?”
Procurorii DNA Constanța au ignorat complet dovezile instituțiilor de stat, nu a audiat intimații, nu au păstrat la dosar documente din partea intimaților, iar la final au decis: Intimații nu au greșit!!!! Pe baza a ce au decis???? Au dat în bobi?? Au ghicit în stele?? Au dat cu banul??? Sau poate li s-a dat banul?!.. Această din urmă supoziție o vom trata separat în câteva articole, cât de curând. Mai jos vă invit să citiți punctele de vedere ale Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), ale Administrației Naționale a Apelor Române. Toate aceste puncte de vedere au fost ignorate de procurorii DNA Constanța. În alt articol v-am povestit cum aceiași procurori au ignorat declarațiile unui martor, fost prieten al primarului din Limanu, care a declarat la DNA că primarul primea bani de la un bar situat pe terenul domeniu public al statului (barul Acolo/Unbar) ocupat abuziv de Primăria Limanu. (articolul poate fi citit AICI)
Hits: 47