Exclusiv! De ce primarul Chițac trebuie să-l demită de urgență pe șeful Direcției patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța

V-am spus în treacăt într-un articol publicat ieri AICI despre manevrele lui Cătălin Cucoară, fost expert DNA pe cadastru, actualmente director executiv al Direcției patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța. Așa-ziși prieteni ai mei din jurul primarului mi-au reproșat că am ceva cu primarul Chițac. Așa este, am: Am pretenția să nu facă precum Mazăre! Mai jos are dovada unui aranjament pe care directorul Cucoară l-a făcut pentru a avantaja la licitații firma fratelui său. Lectură plăcută, domnule primar! (nu am uitat cât de frumos ați citit cu voce tare din Mario Varga Llosa, în salonul Bricului Mircea, în mijlocul mării, acel fragment despre ce se cade să facă cel mai mult în viața lui un om)

Pe data de 10 februarie 2021 Primăria Constanța a publicat pe SEAP un caiet de sarcini pentru o licitație de achiziționare de servicii de cadastru. În cuprinsul caietului de sarcini întocmit de directorul Cătălin Cucoară se trece condiția ca firmele de cadastru care participă să fie de categoria 1. Pe site-ul ANCPI în tot județul Constanța sunt doar 3 (trei) firme de cadastru de categoria 1, dintr-un total de 22 (douăzeci și două) firme de cadastru. Printre acele 3 firme de cadastru de categoria 1 una este cea a fratelui directorului Cucoară, firma Car Top. La firma Car top deținută de Cristian Cucoară, fratele directorului Cătălin Cucoară, lucrează și nevasta directorului Cătălin Cucoară, Claudia Cucoară. Locuitorii Constanței, din banii cărora se plătesc serviciile de cadastru cumpărate de primărie, au interesul ca aceste servicii să fie cât mai ieftine posibil. Licitația în sine ar trebui să aibă și acest scop. Or, prin limitarea la 3 firme din 22 de pe teritoriul județului se dă posibilitatea ca prețul să nu fie nicidecum cel mai mic! Nu mai spunem că din cele trei firme care pot participa una este a fratelui și a soției directorului Direcției Cadastru din Primăria Constanța, care a făcut acest caiet de sarcini. Nu mai spunem nici că același frate a încercat în 2020 să intabuleze ilegal cu PFA-ul său un teren domeniu public al statului, o bucată de plajă, în numele primăriei Limanu. Poate vede ceva interesant DNA-ul în aceste spețe, comparând cu situația de la Constanța. Și poate-i ajută chiar fostul expert DNA, Cătălin Cucoară, să vadă problema.

Domnule primar Vergil Chițac, demiteți-l de urgență pe acest director al Direcției patrimoniu și Cadastru! La momentul numirii în această funcție presa din Constanța semnala că acest domn Cucoară este cel care a zguduit administrația Mazăre, ca expert DNA. Să-și avantajeze firma fratelui, în care lucrează și soția lui, face parte dintre schimbările de atitudine, contrare „stilului Mazăre”, pe care le-ați promis în campania electorală? Dacă nu găsește domnul Cucoară contractele avute de firma fratelui său cu administrația Mazăre, când era de categoria 2, vi le punem noi la dispoziție. Ne plac direcțiile, din toate instituțiile, dar să fie corecte, domnule primar, să nu fie înapoi, mimând mersul înainte.

Va urma

Hits: 498

Leave a Reply

Your email address will not be published.