E nevoie de seniori

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a ținut un discurs în cadrul Școlii de Vară a seniorilor din partid, subliniind importanța schimbării perspectivei asupra politicii publice pentru seniori în România. În fața audienței, el a argumentat că trebuie să recunoaștem și să valorificăm experiența și înțelepciunea seniorilor noștri, resurse adesea subevaluate în societatea noastră axată pe inovații tehnologice și inteligență artificială.

Ciucă a subliniat angajamentul PNL de a transforma seniorii liberali într-un adevărat think-tank al partidului, menționând că aceștia pot fi o sursă de idei pentru obiectivele pe care partidul și le propune, contribuția lor la evoluția societății românești fiind una semnificativă.

Liderul PNL a continuat lăudând generația seniorilor: mulți dintre aceștia au fost eroii Revoluției din 1989 și au luptat pentru democrație, libertate și piață liberă atunci când erau în floarea vârstei. PNL are un angajament asumat de a răsplăti aceste eforturi, precum și de a îi trata pe seniorii României ca valori sociale și de patrimoniu: “pe umerii lor se sprijină viitorul țării”.

Ciucă a invocat nevoia unei schimbări profunde de mentalitate în politica publică pentru seniori, evidențiind că înaintarea în vârstă trebuie percepută ca o creștere în înțelepciune, nu ca o degradare. Această perspectivă poate deschide noi orizonturi în abordarea problemelor și nevoilor seniorilor în România.

Nu în ultimul rând, a fost apreciat rolul seniorilor liberali ca repere pentru tinerii de astăzi în contextul ascensiunii naționalismului gălăgios și al extremismului: seniorii pot oferi exemple de patriotism real, susținut de fapte, nu doar de vorbe, și promovează conservatorismul moderat și valorile morale într-o lume tot mai tumultuoasă.

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *