Constantin Mitulețu-Buică, șeful AEP, a demisionat

Constantin Mitulețu-Buică, șeful Autorității Electorale Permanente, a fost reclamat la Parchetul General de către ANI, fiind acuzat că și-a angajat cumnata pe un post de consilier la cabinetul vicepreședintelui AEP.
“Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11.ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, a transmis AEP.

PNL a susținut demisia șefului AEP, solicitând PSD-ului să facă în acest sens demersuri. Președintele AEP a fost susținut pentru această funcție de PSD, care, în mod firesc, trebuie să îți asume consecințele conflictului de interese pe care l-a și recunoscut public la un post de televiziune și să lase ancheta să-și urmeze calea legală.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *