Coaliția PSD-ALDE pierde majoritatea fix în Camera lui Dragnea

PSD-ALDE este în pericol să piardă majoritatea la Camera Deputaţilor, după scandalul cu Gabriela Firea. Astfel, majoritatea din Cameră este de 165 de deputaţi, iar PSD-ALDE are 168 de deputaţi, adica Dragnea stă pe muchie de cuţit! De precizat este că PSD ar putea să piardă patru oameni, după ce Răzvan Rotaru, deputat PSD de Botoşani, i-a cerut demisia lui Dragnea, iar organizaţia de Ilfov, care are doi deputaţi de Ilfov, a anunţat că este de partea lui Firea.

Concret, totalul deputaţilor este de 328, iar majoritatea calificată este 165. PSD are 149 de deputaţi, iar ALDE doar 19, adică 168 în total. Astfel, se observă că majoritatea stă în 3 oameni, adică fix numărul de aleşi pe care PSD ar putea să îl piardă, după ce Răzvan Rotaru, deputat de Botoşani, a cerut demisia lui Liviu Dragnea, iar Organizaţia PSD Ilfov, care o susţine pe Firea, are doi deputaţi: Corina Bogaciu şi Constantin Cătălin Zamfira. Prin umare, dacă cei trei pleacă, PSD este la un pas să piardă majoritatea.

Organizaţia PSD Ilfov, condusă de Gabriela Firea, îl atacă virulent pe Liviu Dragnea şi anunţă sprijinul deplin pentru primarul general al Capitalei. Mesajul vine la scurt timp după ce trei parlamentari de Ilfov au declarat şi ei că sunt de partea Gabrielei Firea.

“Spunem NU conducerii discreţionare a unui singur om, spunem NU politicii pumnului în gură adus argumentelor susţinute de cei care nu se află in cercul apropiatilor domnului Dragnea, spunem NU dezinformării şi manipulării în scopuri personale,” se spune în comunicatul oficial al PSD Ifov, prima organizaţie din ţară care se plasează, oficial, de partea Gabrielei Firea.

De altfel, Firea, care este şi preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi trebuie să organizeze urgent alegeri, l-a acuzat pe Liviu Dragnea că ar face aranjamente pentru a pune în funcţie un om loial lui, unul dintre numele vehiculate fiind cel al lui Şerban Nicolae.

“Știu cinci persoane cărora Liviu Dragnea le-a promis funcția, dacă în următoarele zile vor ieşi public cu atacuri împotriva mea,” a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Pe de altă parte, senatorul PSD de București Ecaterina Andronescu a afirmat, într-o emisiune TV, că tentativa lui Liviu Dragnea de a o da jos pe Gabriela Firea de la conducerea PSD București ar putea fi sortită eşecului.

“Nu cred că este o pornire împotriva doamnei Firea, n-am auzit din organizațiile sectoarelor Bucureștiului să fie împotriva doamnei Firea.

În anumite situații a contat telefonul domnului Dragnea, nu știu acum dacă va fi cazul,” a declarat Andronescu la România TV. Fostul ministru al Educaţiei a mai afirmat că nu crede că Firea va fi dată afară din partid. Ecaterina Andronescu, membră a PSD Bucureşti, nu s-a decis dacă va candida la șefia organizaţiei, împotriva Gabrielei Firea.

Hits: 72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *