Exclusiv! Cătălin Ioniță, plagiatorul șef de la DGA poate candida la concursul: „Nesimțitul anului”

Azi am citit pe pagina de Facebook a Emiliei Șercan că peste 70% din tezele de doctorat de la Academia de Poliție sunt suspectate de a fi plagiate. Mi-am amintit cu ocazia aceasta de șeful DGA (Direcția Generală Anticorupție) din MAI, Cătălin Ioniță, care este unul dintre plagiatorii de seamă din acest trist procentaj și am verificat un pic în ce stadiu mai este din punct de vedere profesional. Am aflat lucruri incredibile:

  • Șeful DGA este în continuare în concediu medical. În 2019, din șapte luni abia dacă a petrecut la serviciu trei luni.
  • Deși este mai mereu bolnav de când i-a fost dat în vileag plagiatul, Cătălin Ioniță încasează totuși sporul la salariu de doctor.
  • Sporul acesta este oricum ilegal încasat, nu fiindcă are teza de doctorat plagiată, nu pentru că nu dă pe la serviciu, ci pentru că lucrarea lui nici nu are legătură cu munca de la DGA. Făcătura lui de teză de doctorat se numește „Crimiogeneza infracțiunilor cibernetice”, deci nu este despre corupție. Legea 153/2017 prevede clar că: „ Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. ” (sublinierea ne aparține)
  • Și pentru că el însuși știe că nesimțirea lui este vecină cu ilegalitatea, șeful DGA, aflat în concediu perpetuu după publicarea dovezilor că și-a plagiat doctoratul, care încasează ilegal sporul de doctor, mai comite o porcărie: În declarația de avere pe 2019 nu-și trece sumele încasate de la DGA!

Cătălin Ioniță este pus să vegheze asupra integrității polițiștilor din România, el fiind de departe un contraexemplu pentru toți polițiștii. Cum poate DGA-ul să-și facă treaba având un astfel de șef? Cum se poate ca un șef al unei unități importante din statul român să-și abandoneze atribuțiile și să nu fie eliminat din funcția pe care a părăsit-o? Este plagiator, ia bani încălcând legea, nu vine la serviciu și este cu toate acestea șeful unei structuri importante din România, care, culmea, sancționează lipsa de integritate. Afară din MAI cu astfel de impostori!

Hits: 1233

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *