Cancelarul se întoarce, că are alegeri în câteva zile…

Cancelarul austriac s-a dus “în inspecție” în Bulgaria, de unde a rearuncat pe piață ideea că Austria se va opune extinderii spațiului Schengen cât timp acesta nu funcționează între “granițele” care există în prezent.
Este, desigur, o reîncălzire a ciorbei electorale cu care partidul cancelarului încearcă să scoată un scor mai bun la alegerile ce vor avea loc peste trei zile. Dacă ar fi să fim atenți la sondaje, s-ar putea spune că ceea ce face acum cancelarul austriac este de fapt o acțiune electorală ușor disperată.
Bineînțeles că reacția României trebuie să fie una serioasă și echilibrată, așa cum a fost și până acum, dincolo argumentele populiste folosite în interes electoral de către cei ce conduc în acest moment politica externă a Austriei. Care ar trebui să fie concret reacția României? Bună întrebare. Reacția României ar trebui să fie, concret, reluarea demersurilor pentru aderare, indiferent ce răfuieli electorale interne au țările care decid aderarea noastră. Poate data viitoare avem noroc și decizia nu se mai ia electoral. La urma urmei, așa au loc evenimentele care rămân istorie: conjunctural și cu un pic de noroc. Totul e să le aștepți pregătit, astfel încât să nu le ratezi din vina ta.

Hits: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *