Alegeri comasate = mai multă școală. O fi bine cu mai multă școală?
Nicolae Ciucă a mai adus un argument pentru comasarea unor alegeri, în măsura în care legea permite. Pe lângă economia la buget, ar mai fi ceva la care nu se gândise nimeni până acum sau, dacă se gândise, nu o spusese – probabil de frică să nu bage panica în electoratul AUR: nevoia de a afecta cu alegerile cât mai puțin programul școlilor.
“Știm cu toţii că secţiile de votare sunt organizate unde în altă parte decât în şcoli. Şi atunci va fi un impediment şi în ceea ce priveşte derularea normală a anului de învăţământ. Și, dacă nu mă înşel, sunt aproape zece săptămâni care ar putea să fie afectate de desfăşurarea procesului electoral. Ca atare, o soluţie în acest sens cred că este binevenită” – l-am citat pe Nicolae Ciucă.
Observația asta e foarte bună, cu atât mai mult cu cât nu am mai auzit pe nimeni, până acum, să fie preocupat de cum afectează anul școlar acest lung șir de alegeri ce va fi găzduit de școli. Desigur, ca de obicei, va apărea discuția despre oportunitatea electorală: care partid câștigă și care partid pierde din cauza reducerii impactului negativ pe care îl are maratonul electoral asupra anului școlar. Ca să nu o mai lungim, e evident că, dacă se merge mai mult la școală anul ăsta, pe termen lung vor avea de pierdut partidele extremiste, iar de câștigat vor câștiga peluzele stadioanelor de fotbal, pentru că liderii lor nu vor mai fugi în politică, nemaiavând clienți acolo.
Hits: 11