Exclusiv! În România se pot construi hoteluri fără autorizații de construire!

Cutremurul din Turcia face autoritățile din România să își pună problema cam ce dezastru s-ar putea produce în cazul unui cutremur la București, unde sunt multe clădiri vechi, cu risc de prăbușire. Vorbim de clădiri nedeschise publicului, în care locuiesc câte una sau câteva familii. Autoritățile din România nu-și pun problema și ce se poate întâmpla cu clădiri de tipul hotelurilor, deci deschise publicului, unde tragediile pot fi extinse și la alte persoane decât proprietarii lor, hoteluri ridicate FĂRĂ AUTORIZAȚII DE CONSTRUIRE LEGALE sau FĂRĂ NICIO AUTORIZAȚIE LEGALĂ. Acest tip de hoteluri nu sunt doar in București, ci în întreaga țară. Decizia de a le demola aparține primarilor localităților. Ce te faci însă când chiar primarii sunt proprietarii unor astfel de hoteluri? Cine trebuie să observe abuzul lor, iresponsabilitatea acestor primari?

Am prezentat în urmă cu doi ani cazul hotelului La Frontiera, ridicat ilegal la Vama Veche de actualul primar al localității, Daniel Georgescu. Acel hotel, CONFORM UNUI CONTROL AL INSPECTORATULUI DE STAT ÎN CONSTRUCȚII, NU are NICIO autorizație de construire legal obținută și, în plus, are etajul trei și etajul patru ridicate fără nicio autorizație de construire! Deși l-am anunțat pe primar în scris și verbal despre această situație, de mai bine de doi ani, acesta nu a întreprins nicio acțiune pentru a anula autorizațiile ilegale, nici nu a dat amenzi pentru construirea a două etaje fără autorizație de construire! Doar nu era să se amendeze pe sine, nu? Mai bine să îi supună pe turiști la riscul de a-și pierde viața, decât să-și afecteze primarul veniturile în familie…

Amintesc faptul că Vama Veche este pe o falie seismică consacrată (falia Shabla) și a construi FĂRĂ AUTORIZAȚII DE CONSTRUIRE un hotel în acea zonă presupune un risc evident. Primarul Daniel Georgescu, proprietar al hotelului, este vicepreședinte PSD pe județul Constanța. Acest individ aspiră să ajungă parlamentar. De ce nu și Ministrul Turismului… Sau Ministrul Dezvoltării și al Construcțiilor…

Fac un apel public către premierul României, Nicolae Ciucă, către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, către doamna procuror-șef, Gabriela Scutea, de a stopa astfel de practici din partea unui primar.

Aveți AICI, AICI și AICI articolele publicate de mine ani la rând despre această situație.
De asemenea, fac apel să se facă un control amănunțit asupra legalității construirii hotelului “Casa în Culori”, tot din localitatea Vama Veche, hotel ce aparține familiei secretarei generale a primăriei Limanu, construit ilegal pe domeniul public/privat al primăriei, detalii AICI.

Va urma

Hits: 26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *