La 34 ani de la Revoluție fiii unor securiști se dau drept “forța dreptei”. Azi cazul Drulă.
Frumoasă coincidență ca tocmai niște fii de securiști, precum Orban și Drulă, să anunțe în pragul aniversării Revoluției din ‘89 că ei sunt “adevărata dreaptă din România”, că ei sunt “dreapta unită”! Mai răsfirați băieți, că prea bate la ochi!… Ludovic Orban a declarat că el de mic numai liberalism a mâncat pe pâine, adică atunci când tatăl lui era un vajnic securist, la ei în casă creștea un vlăstar de liberal ca la carte. La fel și la Drulă acasă. Despre tatăl președintelui USR a scris un foarte bun text Marius Oprea, un istoric anti-comunist care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Vom atașa link-ul articolului la final. Cităm din articol:
“Să trec acum la altceva, de fapt la miza întregii poveşti: puterea nu e de dragul puterii, ci de dragul banilor. Să vedem cum se fac banii securiştilor, prin USR-PLUS. Cătălin Drulă a fost şi este, înainte de politician userist, fiul tatălui său Gheorghe Drulă, numărul doi în firma Felix Telecom, înfiinţată sub umbra generalului în rezervă Teodor Ilieş. Ca spion ceauşist la Geneva, în anii ’80, Ilieş purtase numele conspirativ Claudiu Averescu. Iar firma unde tatăl useristului Cătălin Drulă e numărul doi e una dintre cele care s-a dezvoltat după ’89, de către securişti care au ”privatizat” comunismul, tranzacţionînd de fapt avuţia naţională a României. Asemenea firme au fost căpuşe securiste ale statului, profitînd de relaţiile foştilor spioni ceauşişti precum Ilieş, pensionat ca general SIE.
Nu spun eu, a spus-o prietenul meu Ovidiu Ohanesian: ”Generalul în rezervă Teodor Ilieş, afacerist de succes al zilelor noastre spionase Occidentul pentru securitatea ceauşistă. Prin firma lui, ofiţerul e abonat la contracte de milioane de dolari cu STS, SRI, Ministerul Finanţelor Publice, MApN şi Hidroelectrica, într-un cuvînt cu instituţiile statului. Printre acţionarii firmei sale cu lipici la contracte bănoase nu se află numai fostul ofiţer DIE Ilieş, cu nume conspirativ Claudiu Averescu, ci şi Terra SA, firma prin care Securitatea făcea, înainte de 1989 tranzacţii cu tehnică militară. Împinşi de nostalgia Epocii de Aur, găsim în panoplia generalului afacerist cel puţin încă două personaje de poveste : colonelul Gheorghe Hortopan (vărul lui Ilieş) şi cadristul Petru Neghiu, actual preşedinte al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe”. Adică, asociaţia foştilor spioni ai lui Ceauşescu în Occident. Minunaţi prieteni are tata!
De-a lungul anilor, Felix Telekom a cîştigat sute de contracte cu statul, inclusiv pe cele de ”mentenanţa reţelei de educaţie”, care s-a dovedit de fapt că nu există, acum, cu pandemia. Şi va mai cîştiga, probabil. Cînd firma tatălui se abonase la unul dintre contracte în timpul guvernului ”tehnocrat”, de astă dată cu CNADR, Cătălin Drulă era consiler al premierului Cioloş. I s-a reproşat că protejează interesele Felix Telecom, intervenind la companie. Drulă jr. s-a justificat, spunînd: ”eu încerc doar să ajut proiectele din domeniu cu ce pot, de aici”. Ce putea, în termeni penali se numeşte trafic de influenţă. Cît despre ”tata”, consilerul lui Cioloș spunea că e ”simplu angajat” la firma generalului Ilieş, fostul spion securist. Minţea.”
Link către articolul domnului Marius Oprea AICI
Hits: 28