Combaterea drogurilor în Europa presupune majorarea numărului forțelor de control și intervenție. Franța a dat azi acest semnal.

În Franța președintele Macron a prezentat harta unor noi brigăzi de jandarmi. Au fost create 238 brigăzi de intervenție, din care 145 sunt mobile și 93 sunt fixe. Președintele Franței a onorat astfel o promisiune de campanie, dar a depășit cu mult numărul de suplimentări anunțat în alegeri. În jur de 10.000 de jandarmi vor fi angajați pentru a face parte din aceste noi unități. Pentru a suplimenta efectivele și dotările în sfera siguranței publice Franța a mărit bugetul Ministerului de Interne cu 15 miliarde de euro. De ce această imensă investiție? Franța, ca întreaga Europă, se confruntă cu intensificarea traficului de droguri. Apariția unor noi droguri, posibilitățile multiple de comunicare ale traficanților cu ajutorul rețelelor sociale, posibilitățile de plată cu monede virtuale au făcut din rețelele de vânzare a drogurilor un pericol de și mai mare amploare. Pe data de 8 Septembrie ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin, a anunțat crearea unei “unități naționale speciale de combatere a traficului de droguri”. Franța se confruntă cu lupte de stradă teribile între grupări rivale de traficanți, în aceste confruntări căzând victime persoane nevinovate, chiar și copii. Necesitatea unor intervenții fără întârziere și cu hotărâre din partea forțelor de ordine franceze a fost catalogată de ministrul Darmanin drept “o bătălie de la Stalingrad” fără de care nu se poate merge cu bine mai departe.
Franța investește masiv în combaterea traficului de droguri, suplimentează forțele de ordine și gândește noi strategii, reorganizând atât Poliția, cât și Jandarmeria.
Și în România ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat nevoia unor noi și eficiente modele și unități de intervenție în combaterea traficului de droguri. În procesul de reorganizare a Poliției Județului Constanța, anunțat drept proiect pilot, ar putea și Ministerul de Interne să se inspire din modul nou de lucru al omologilor din Franța. Ba chiar să stabilească colaborări mai numeroase. Traficul de droguri este o problemă a Europei. Singură, nicio țară europeană nu i se poate opune eficient!

Hits: 11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *