PNL intervine după protestul conspiraționist și violent al AUR

Partidul Național Liberal a criticat, joi, acțiunea de protest organizată de Alianța pentru Unirea Românilor în fața Ministerului Sănătății, unde au avut loc incidente între manifestanți și forțele de ordine. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că președintele AUR, George Simion, „dezinformează” românii și folosește populația în propriul interes electoral.

„Asistăm astăzi la un nou protest marca AUR, cu violențe, îmbrânceli și scandal. George Simion dezinformează românii și folosește populația în propriul interes electoral, cu unicul scop de a destabiliza societatea și de a semăna ură și dezbinare. Vedem și astăzi duplicitatea liderului AUR: în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii. Cu alte cuvinte, siguranță pentru ai lui și haos și riscuri de sănătate pentru români”, a scris Stroe, pe Facebook.

El a adăugat că este „periculos deja” că astfel de episoade apar frecvent, din cauza dezinformărilor făcute cu bună știință „de formațiuni politice nocive”, cu un discurs clar împotriva intereselor românilor.

„Noi toți trebuie să condamnăm ferm astfel de acțiuni. Ele au un potențial destabilizator care nu are ce căuta într-o societate europeană democratică puternică. De altfel, informațiile pe care le propagă AUR nu au în realitate nicio bază reală: strategia de vaccinare doar oferă acces gratuit celor care doresc să se imunizeze, fără să instituie obligativitatea vaccinării. Este scris negru pe alb, dar asta nu contează. Instrumentele electorale cu care operează George Simion și AUR sunt doar minciuna și propaganda”, a completat Ionuț Stroe.

Protestul AUR a avut loc în contextul în care Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică Strategia Națională de Vaccinare. Documentul prevede că vaccinarea este voluntară și gratuită pentru toate persoanele eligibile din România – așadar, mesajul sub care s-a derulat protestul AUR, acela al obligativității vaccinării, este clar unul de tip fake.

Hits: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *