Nicolae Ciucă, decorat cu “Crucea Bucovinei” la Mănăstirea Voroneț

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a fost distins cu ordinul “Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat bisericii și comunității. Distincția i-a fost înmânată de preotul Damaschin Dorneanu, în altarul mănăstirii Voroneț, una dintre cele mai frumoase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare.

Nicolae Ciucă a vizitat mănăstirea Voroneț în cadrul unei vizite oficiale în județul Suceava, unde a avut întâlniri cu autoritățile locale și cu reprezentanți ai mediului de afaceri. El a fost întâmpinat la mănăstire de maica stareță Teofana Mureșanu și de preotul Damaschin Dorneanu, care i-au făcut un scurt istoric al monumentului istoric și cultural, inclus în Patrimoniul UNESCO din România.

Preotul Damaschin Dorneanu i-a mulțumit lui Nicolae Ciucă pentru ajutorul și susținerea pe care le-a arătat Bisericii Ortodoxe Române, și în special Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: “În semn de prețuire și de recunoștință avem plăcerea și onoarea de a vă oferi din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic cea mai înaltă distincție a eparhiei noastre, Crucea Bucovinei”.

Nicolae Ciucă s-a declarat onorat de distincția promită, a subliniat rolul bisericii ca unul dintre stâlpii de bază ai națiunii române și a elogiat frumusețea și unicitatea mănăstirii Voroneț, supranumită “Capela Sixtină a Estului”: “Ne bucurăm și ne mândrim că, iată, avem monumente unicat în lume. Cred că trebuie ca fiecare dintre noi să gândim ce lăsăm în urmă măcar spre păstrare, dacă nu spre construire pentru generațiile care vin”.

Hits: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *