Nicolae Ciucă: “Statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetățeni și mediul de afaceri”

Liderul Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a anunțat că va cere miniștrilor și secretarilor de stat liberali să identifice măsuri concrete de reducere a cheltuielilor bugetare ale instituțiilor publice, în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar. Ciucă a afirmat că statul trebuie să dea exemplu de responsabilitate fiscală, înainte de a cere sacrificii cetățenilor și mediului de afaceri.

„Pentru a ne încadra în ținta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetățeni și mediul de afaceri”, a scris Ciucă pe Facebook, după o ședință de coordonare cu membrii PNL din Guvern.

El a precizat că va propune coaliției de guvernare, formată din PNL și PSD, să se aplice o „chibzuire” a cheltuielilor statului la nivelul tuturor ministerelor și instituțiilor din subordine. Ciucă a subliniat că banii publici vin de la contribuabili și de la companii și că este nevoie de mai mult respect și de un management îmbunătățit.

„PNL va depune, în următoarea perioadă, toate eforturile pentru îndeplinirea urgentă a acestor obiective”, a adăugat liderul liberal.

Potrivit ultimelor informații vehiculate de presă, se pare că propunerea lui Nicolae Ciucă se bucură de sprijinul coaliției, aceasta convenind o serie de reduceri de cheltuieli, printre care desființarea a 20.000 de posturi de șefi din administrația de stat.

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *