PNL respinge ideea de a majora taxele și impozitele pentru a reduce deficitul bugetar

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat la RFI că partidul din care face parte nu susține o creștere a taxelor și impozitelor, care ar bulversa economia și nu ar rezolva problema deficitului bugetar. El a spus că soluțiile ar trebui să vizeze o mai bună colectare a veniturilor, o reducere a cheltuielilor excesive ale statului și o optimizare a schemei de personal.

Fenechiu a afirmat că PNL a fost constant pe zona de impozitare moderată și nemodificare a taxelor, în materie de politici publice fiscale. El a adăugat că guvernul anterior, cel condus de Nicolae Ciucă, a luat deja câteva măsuri în sensul tăierii unor cheltuieli și că în prezent avem un guvern puternic, cu o majoritate stabilă în Parlament, care îi permite să “se uite puțin” și pe schema de personal a statului, care este “ușor cam stufoasă”.

Senatorul PNL a explicat că majorarea taxelor și impozitelor ar avea un efect negativ asupra mediului de afaceri, care ar recurge la optimizări fiscale sau evaziune fiscală. El a subliniat că ideea nu trebuie să fie alta decât aceea de a realiza o mai bună colectare și de a nu bulversa economia prin măsuri de acest gen. “Noi ne dorim în momentul de față creșterea volumului investițiilor, ne dorim dezvoltarea României, iar în momentul în care îți dorești aceste lucruri, nu vii cu o creștere de taxe”, a conchis Fenechiu.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *