Rareș Bogdan: “Nimeni nu poate să gândească modelul de impozitare a celui care dorește să aibă trei servicii și muncește de nu mai are aer, să fie pedepsit pentru că muncește.”

Eurodeputatul Rareș Bogdan a criticat măsurile anunțate de Marcel Ciolacu, ce vor stabili noi taxe și măriri de impozite. Europarlamentarul PNL a anunțat în mod direct că partidul din care face parte se va opune unor asemenea măsuri:

“„În primul rând, asumarea responsabilității de către cel care a proiectat acest buget, total greșit, bazându-se pe încasări ireale. Pentru că în momentul în care construiești bugetul bazându-te pe 25-26 de miliarde lei din impozit pe profit pe  baza faptului că anul trecut datorită pieței din energie profiturile au fost mai mari cu 10 miliarde plătite statului român decât în anii precedenți, este plus inflație, înseamnă că ai o problemă de construcție bugetară.

„In al doilea rând, vorbesc aici de fostul ministru al Finanțelor, lucrurile să fie extrem de clare, sunt în asentimentul Partidului Național Liberal: Nu vom accepta, cu toate consecințele de rigoare, scăderea plafonului la microintreprinderi de la 500.000 la 85.000 de euro pentru că afectăm 393.000 de firme din România, nu vom accepta impozitarea cu 2% a acestor microintreprinderi.

Nu vom accepta, după ce am crescut deja cu 3% peste 5% impozit pe dividende să mârim la 16% impozitul pe dividende. De asemenea, este inacceptabilă creșterea TVA pentru că afectează intreaga populație a României și metoda elicopter nu are ce căuta într-o economie concurențială.

De asemenea, sper să se renunțe la ideea absolut absurdă, care arată o gândire comunistoida, că toate proprietățile cumulate de peste 500.000 de euro, cumulat, adică două apartamente plus un teren pârloagă moștenit, să plătească 1% pe an. Vă dați seama ce ar insemna asta? Am studiat 20 de state, plus România. Nu există o impozitare mai mare decât 0,1%, 0,2% un singur stat. Noi vrem să punem 1% pe an. Asta înseamnă că la proprietăți de 500.00 omul trebuie să plătească 5000 de euro impozit pe an. Omul își închiriază imobilele ca să plătească impozitul la stat. Este absolut anormal. Așa cum este absolut anormal să discutăm despre supraimpozitare pentru veniturile mai mari decât salariul președintelui. Această raportare la salariul președintelui este absurdă. Nimeni nu se raportează în Statele Unite sau Franța la salariul lui Donald Trump, Biden sau Macron. Nimeni nu poate să gândească modelul de impozitare a celui care dorește să aibă trei servicii și muncește de nu mai are aer, să fie pedepsit pentru că muncește. ”

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *