Nicolae Ciucă: “Este greu de înţeles cum România îşi importă propriile produse ambalate mai bine şi la un preţ mai mare”

Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că România este o țară care produce mult în domeniul agricol, dar își importă propria producție ambalată mai bine și la un preț mai mare. El a mai spus că măsurile luate de autorități trebuie să stimuleze procesarea produselor alimentare în țară și să asigure funcționarea pieței.

„Este de asemenea o regulă prin care trebuie să facem în aşa fel încât piaţa să funcţioneze, iar aici este o chestiune pe care o repet: În momentul de faţă România este un producător de cereale, de legume, de produse din carne, produse din lapte, avem ferme, toate sunt neprocesate. Cu riscul de a se supăra cineva dar este absolut greu de înţeles cum o ţară care produce atât de mult îşi importă propria producţie ambalată mai bine şi la un preţ mai mare”, a afirmat Ciucă.

El a adăugat că eventualele măsuri prin care sunt vizate scăderi de prețuri la produsele de bază trebuie să vizeze în primul rând acele scheme de ajutor de stat prin care să fie stimulată procesarea produselor alimentare în ţară. De asemenea, spune Ciucă, ar trebui inițiate discuții pe întreg lanțul, de la producător, la procesator, la retailer.

„Dacă intervenim brutal pe una dintre verigi producem dezechilibre în piaţă, care deja s-au produs în alte ţări, şi nu ne folosesc la nimic”, a explicat președintele Senatului.

Nicolae Ciucă a precizat că a avut discuții cu premierul Marcel Ciolacu despre posibila plafonare a adaosului comercial la unele produse și că i-a împărtășit acestuia din experiența sa din perioada când a avut ca obiectiv temperarea creșterii prețului la lapte.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *