Nicolae Ciucă, președintele Senatului, în vizită la Chișinău:”Este important să explicăm beneficiile de țară membră a UE”

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a efectuat miercuri, 21 iunie, o vizită de lucru în Republica Moldova, alături de premierul Marcel Ciolacu. Cei doi oficiali români au avut întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu.

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de continuitate și asigurare a sprijinului pe care România îl oferă Republicii Moldova în drumul său spre Uniunea Europeană. El a afirmat că decizia Republicii Moldova de a adera la UE consolidează voința și trăirea de intrare în familia europeană.

Nicolae Ciucă a subliniat și beneficiile pe care le aduce apartenența la UE, dând exemplul României, care a primit 54 de miliarde de euro din fonduri europene. El a arătat că România este dispusă să sprijine Republica Moldova cu proiecte concrete în domenii precum infrastructura, agricultura și dezvoltarea rurală: ”Este foarte important să explicăm pentru toată lumea, să înţeleagă beneficiile de ţară membră a UE şi pot să dau câteva exemple din perspectiva şi experienţa României, ca ţară cu drepturi depline, începând din anul 2007. În toată această perioadă de timp, România a beneficiat de sprijin financiar constând în 54 de miliarde de euro. Vă pot spune că anul trecut am reuşit să avem o creştere economică şi să depăşim aceste crize suprapuse şi succesive, reuşind un grand de absorbţie de aproximativ 11,3 miliarde de euro din fondurile europene.”

Cei doi oficiali români au discutat și despre situația din regiune, exprimându-și solidaritatea față de Ucraina în fața agresiunii ruse. Ei au reiterat angajamentul României de a susține integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *