Pentru moartea bietei copile vina nu este doar a polițistului

Doamne, câtă durere pe bieții părinți!
Doamne, câtă durere pe bietul polițist!

Copila aceea viață nu va mai avea. Polițistul acela viață liniștită nu va mai avea. Tot ce se poate face acum este să căutăm ce a determinat acest tragic accident. Da, polițistul trebuia să fie atent! Indiscutabil! Dar priviți imaginile: trecerea de pietoni nu e marcată corespunzător, cu linii pe carosabil. Apoi, fetele aleargă pe locul unde trebuia să fie trecere de pietoni marcată. Una dintre regulile de bază ale traversării pe o trecere de pietoni este să NU alergi pe ea. Cât de mult se insistă azi, după acest tragic eveniment, pe această regulă??? Ați auzit să spună careva din presa TV acest lucru? Nu! Fiindcă presa tv din România vrea durere în plus, presa tv din România vrea sânge, vrea să sfâșie, nu să repare, nu să ajute să nu se mai întâmple. Aproape zilnic văd, ca șofer, pietoni maturi care dau buzna pe trecerea de pietoni. Li se pare că pot alerga pe trecere, că pot trece ca niște divinități de neatins pe o trecere de pietoni. Văd bicicliști care trec pe biciclete pe trecerile de pietoni.
Da, polițistul are vina lui, apăsătoare vină! Va plăti pentru ea! DAR, nu vom evita alte incidente de acest fel dacă nu vom vedea și vina altora:

  • Vina celui care trebuie să marcheze pe asfalt trecerea de pietoni
  • Vina celor care trebuie să știe și să învețe copiii să nu traverseze pe trecerea de pietoni în fugă.
  • Vina MAI care nu știe cum, nu vrea să nu se mai repete astfel de accidente

Vreau să vă opriți la această din urmă vină. Niște criminali prin incompetență lucrează în MAI. Am văzut personal acest lucru în vară, când am anunțat MAI că o pacientă cu schizofrenie face scandal în Vama Veche, putând produce victime și poate fi ea însăși victima unei agresiuni sau a unui viol. Atunci am aflat că între MAI și Ministerul Sănătății nu este nicio înțelegere, protocol de lucru pentru situațiile în care o persoană cu probleme psihice produce acte susceptibile a prezenta pericol public. În ciuda crimei de la metrou, produsă cu câteva luni înainte de anunțul meu cu privire la situația din Vama Veche, MAI și Ministerul Sănătății nu au decis să colaboreze pentru a preîntâmpina omucideri produse de persoane cu dezechilibre psihice sau care sunt victime din cauza dezechilibrelor psihice expuse în public.
Arma crimelor, cauza unor accidente este uneori perfid ascunsă. Se numește: LENE
Se numește: NEPĂSARE Se numește: TICĂLOASĂ INCOMPETENȚĂ
Mai puteți adăuga și voi…
Știu că e dur de privit filmul accidentului în care a murit Raisa. Dar priviți-l!
În locul acelor copii pot fi copiii voștri și nu doar fiindcă avem polițiști neatenți.
Învățămintele neînsușite temeinic de un polițist-șofer, completate de lipsa predării temeinice a bunelor învățăminte către copii, completate de ignoranța fiecăruia din noi, care vedem că ceva nu merge, că ceva nu este în regulă, și nu facem nimic să îndreptăm ne duce la tragedii.
Am sunat nu o dată la 112 când am văzut obiecte mari căzute pe carosabil, când am văzut că ceva poate fi un pericol. Mi-am cerut scuze că deranjez pentru ceva ce poate nu este un pericol iminent, dar care poate deveni. A durat două minute din viața mea și două minute din viața operatorului 112 și a cui a preluat atenționarea mea. Dar poate am salvat vieți întinse pe ani buni.
Da, victima de azi se numește Raisa, da, vinovatul de azi se numește Constantin. Cum îi cheamă pe copiii tăi? Cum te cheamă pe tine?
Pe ministrul actual al MAI îl cheamă Lucian. Pe actualul primar de sector îl cheamă Clotilde (sărmana de ea, și ei i-a murit un copil călcat pe trecerea de pietoni), pe actualul ministru al Sănătății îl cheamă Alexandru.
Când vă rugați, rugați-vă pentru copiii uciși, dar rugați-vă și pentru ceilalți, și pentru voi. Gândurile bune să ne vină tuturor!
Și eu sunt vinovat de moartea Raisei. Am trecut des pe acolo și nu am observat că nu e trecere de pietoni bine marcată.
Le cer iertare părinților Raisei, îi cer iertare și lui Constantin.
Doamne, ajută!

PS: Infractori cu dosare penale la Secția 5 profită ca să spună minciuni la televizor. Minciunile unora care au comise fapte penale în mod deliberat, față de fapta penală comisă de polițist, nu ar trebui să conteze într-o societate normală. Una din minciuni este că polițistul a întors cu bocancul copilul.

Hits: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *