Exclusiv! Deși Serviciul de Ambulanță Constanța este suprasolicitat, directorul interimar face concedieri
Credeați că incendiul de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța a trezit conștiințele în managerii unităților sanitare din județ? V-ați înșelat! Iată un caz produs zilele acestea, cu implicații de o gravitate comparabilă cu tragedia incendiului din acel spital.
La Serviciul de Ambulanță Constanța este director interimar doctorul Cealera Ionuț. Fiind pandemie și fiind stare de alertă nu a fost oportun să se organizeze concurs pentru numirea unui director plin. În ciuda faptului că el însuși este director interimar pe fondul pandemiei, managerul Cealera s-a gândit că la Constanța este momentul să-i concedieze fix pe cei angajați în plus pentru a putea face față pandemiei. Medici ambulanțieri, personal tehnic, economiști, personal pentru deratizare au fost angajați în plus la toate Serviciile de Ambulanță din țară cu contract determinat pentru că, după cum bine se știe, numărul pacienților a crescut enorm față de perioada de dinaintea pandemiei. Angajările respective au fost posibile datorită declarării stării de alertă la nivel național și vedem cu toții că și așa Ambulanța abia poate ajunge la un pacient după ore bune de la apelul acestuia. Conform Legii 55/2020 angajările de acest tip încetează la cel mult 30 de zile de la încetarea stării de alertă sau înainte de acest termen, la inițiativa angajatorului. Prin această limită s-a avut în vedere ca angajările suplimentare să acopere starea de alertă dar și situațiile în care, fie și în starea de alertă, în unele județe nu se mai justifică angajarea personalului suplimentar, nefiind incidența îmbolnăvirilor mare. Cu alte cuvinte, dacă în luna mai au fost făcute angajări de personal la Ambulanța Constanța pe fondul valului 3 al pandemiei, acele angajări puteau fi anulate de manager în timpul stării de alertă din valul 4 …atenție… DOAR dacă în valul 4 incidența era mult mai mică decât în valul 3. În județul Constanța conform datelor oficiale ale DSP am avut în valul 3, pe data de 10.05.2021, o incidență de 0,81, iar în valul 4, pe data de 10.10.2021, am avut o incidență de 6,2. Deci în valul 4 managerul de la Ambulanța Constanța a hotărât că se poate descotorosi de personalul angajat suplimentar în valul 3, deși a crescut incidența cazurilor de Covid -19 de șase ori față de luna mai.
În plus față de aceste cifre ale incidenței este de mirare cum domnul manager Cealera nu a observat volumul de muncă crescut al angajaților săi din cauza tragediei de la secția ATI a spitalului din Constanța. După orele multe de alertă maximă managerul Ambulanței Constanța își răsplătește angajații cu … concedierea.
Pe data de 7 Octombrie a fost publicată în Monitorul Oficial prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Tot începând din 7 Octombrie managerul Ambulanței Constanța a decis că poate concedia angajații preluați tocmai din cauza impunerii unei stări naționale de alertă în luna mai, cu toate că incidența cazurilor de Covid-19 a crescut de peste 6 ori în județ. Solicităm ministrului Cseke Attila demiterea de urgență a acestui manager iresponsabil!
Hits: 31